Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>میراث و تمدن - رئیس سازمان میراث فرهنگی که ۲روز پیش و همزمان با ثبت ملی خانه شهر کرمان در توییتر خود نوشت که «به وعده‌ام عمل کردم.»

چند ساعت پيش از اين توييت اما صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي - فرهنگي كشور را بدون آنكه جايي براي حضور اين صندوق درنظر داشته باشد، از عمارت مسعوديه تهران بيرون كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهري، زهرا احمدي‌پور در هفته‌هاي اخير معاون گردشگري خود را نيز بركنار كرد و معاون حقوقي و پارلماني سازمان ميراث فرهنگي را با حفظ سمت به معاونت گردشگري منصوب كرد. اگرچه بركناري معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي به مذاق اهالي اين صنعت خوش آمد اما انتصاب معاون حقوقي-پارلماني سازمان ميراث فرهنگي با حفظ سمت به معاونت گردشگري كشور تصميم شوك‌آور احمدي‌پور به فعالان صنعت گردشگري كشور بود.

تصميم عجيب روزهاي پاياني

زهرا احمدي‌پور كه با معرفي كابينه جديد حسن روحاني دقيقا 9‌ماه و 15روز در سمت رياست سازمان ميراث فرهنگي خدمت كرده است، آنطور كه بايد نتوانست انتظارات دولت و بخش خصوصي و حتي مديران استاني سازمان ميراث فرهنگي را برآورده كند. او در آخرين روزهاي دولت يازدهم دست به اقداماتي زد كه نشان از يك دستپاچگي تمام‌عيار دارد.

احمدي‌پور ناگهان حكم اخراج صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي كشور را از عمارت تاريخي مسعوديه تهران صادر كرد. صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي و فرهنگي كشور از مراكز زيرمجموعه سازمان ميراث فرهنگي است كه مدير آن با امضاي 4عضو كابينه منصوب مي‌شود و وجاهت قانوني دارد و خود ، رئيس هيأت مديره اين صندوق است، با اين حال او در 2روز گذشته بدون آنكه جايي براي اين صندوق درنظر بگيرد، تصميم گرفت عمارت تاريخي مسعوديه را از صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي و فرهنگي بگيرد و به معاون حقوقي خود كه حالا معاونت گردشگري را نيز عهده‌دار شده است، واگذار كند.

اين تصميم تير خلاص به پرونده حقوقي عمارت مسعوديه و به‌معناي آن است كه تصرف عدواني در پرونده قضايي تنفيذ حكم فسخ عمارت مسعوديه با شركت عظام صورت گرفته است. صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي و فرهنگي كشور براساس قرارداد منعقد شده به‌عنوان ناظر در عمارت مسعوديه تهران حضور داشت اما حالا با خروج اين صندوق از عمارت مسعوديه، كاركنان صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي و فرهنگي به مرخصي اجباري فرستاده شده‌اند و شنيده مي‌شود مدير اين صندوق نيز در پي يافتن محلي براي استقرار مجدد است.

شكست در انتصاب

براساس آنچه از اظهارات روز گذشته برخي منابع مشخص شده است، تصميمات اخير رئيس سازمان ميراث فرهنگي آسيب جدي به بدنه كارشناسي سازمان ميراث فرهنگي وارد كرده و به تعويق فعاليت‌هاي تخصصي اين سازمان انجاميده است. آنچه مشخص است اخراج صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي و فرهنگي كشور از عمارت مسعوديه تهران با هدف استقرار معاونت پارلماني سازمان ميراث فرهنگي در اين عمارت و به بهانه نزديكي به مجلس صورت گرفته است. اما نكته مهم آن است كه عمارت مسعوديه تهران يكي از نفيس‌ترين و باشكوه‌ترين باغ - عمارت‌هاي تاريخي شهر تهران است كه طي سال‌هاي گذشته گروه‌هاي مختلف سعي در استقرار كامل در اين بنا داشتند.

خبرهاي رسيده به همشهري حاكي از آن است كه رئيس سازمان ميراث فرهنگي درصدد انتصاب گزينه مورد نظر خود براي مديريت صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي بوده اما از آنجا كه حكم انتصاب مدير صندوق احيا بايد به امضاي 3عضو ديگر كابينه هم مي‌رسيد، او نتوانست رضايت ديگر اعضا براي معرفي مدير جديد صندوق احيا را جلب كند و بدين‌ترتيب ترجيح داده است با پاك‌كردن صورت مسئله، صندوق احيا و بهره‌برداري از اماكن تاريخي را از عمارت مسعوديه بيرون كند بدون آنكه مكاني براي آنها درنظر بگيرد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۸۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  در این همایش پروفسور گرون آرون عضو هیات رییسه موسسه تحقیقاتی ایسکارسا و استاد دانشگاه در ترکیه و پروفسور نیلگون الگون عضو تخصصی موسسه ایسکارسا درباره نتایج تحقیقاتشان برحفظ ونگهداری بنا‌های تاریخی سخنرانی کردند
امضای تفاهم نامه همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سمنان مبنی بر همکاری‌های دوجانبه برای بکارگیری فناوری‌های نوین و حمایت از دانش بنیان‌های این بخش از برنامه‌های این همایش بود
فاطمه داوری مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی این همایش گفت: از ۱۹ هزار بنا و محوطه تاریخی در کشور ۱۴ هزار بنا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ازاین رقم ۱۰ هزار بنا درمالکیت بخش خصوصی و مابقی در مالکیت دستگاه‌های دولتی است
داوری با بیان اینکه این بنا‌ها در معرض انواع بحران هاو حوادث طبیعی قرار دارند افزود:در بودجه امسال ۲۰۰ میلیاردتومان به عنوان منابع متمرکز حفاظت از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی کشور در نظر گرفته شده واما این رقم تا اعتبار مورد نیاز فاصله زیادی دارد و بهمین علت برای جلب مشارکت مردم ازپارسال انجمن خیران میراث فرهنگی فعال شده و تا پایان اردیبهشت هم شعبات استانی این انجمن فعال خواهد شد
مدیر کل دفتر حفظ و احیا بنا‌ها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: چند سالی است مطالعات مربوط به حفظ و الگوسازی بنا‌های تاریخی شیخ علا الدوله سمنانی با تمرکز بر شناخت و تبیین فرایند اجرای این طرح بابهره گیری از فناوری‌های نوین برای الگوسازی در دانشگاه سمنان آغاز و نتایج خوبی نیز حاصل شده شده است. در این همایش هم به همین علت این طرح مطرح و بررسی شد
۶۰۰ بنای تاریخی استان سمنان در فهرست آثار ملی ثبت شده که ازاین تعداد ۴۰۰ بنا مربوط به دوران پیش از قاجار است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود