Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@12:13:27 GMT

4 عمارت ديدني تهران را بشناسيد+ تصاوير

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۴۹۱۷۸

خبرگزاري آريا - کاخ ها و عمارت زيادي در شهر تهران وجود دارد که ديدن برخي از آنها براي عموم آزاد است و هرکدام گوياي تاريخ زنده معماري و سرگذشت ما هستند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاري ميزان، تابستان وقت مناسبي است که از بناها، کاخ‌ها و عمارت‌هايي که هر کدام تاريخ زنده معماري و سرگذشت ما هستند، ديدن کنيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در اين گزارش 4 عمارت از عمارت‌هاي زيبا و باشکوه تهران را که امکان بازديد از آنها فراهم است معرفي مي‌کنيم.
عمارت ارباب هرمز
اين عمارت که يکي از بناهاي تاريخي به جا مانده از دوران قاجار است، از سال 1393 به عنوان موزه گرافيک ايران مورد استفاده قرار گرفته است. بيشتر بناهاي تاريخي به جا مانده از حکومت دوره قاجار در تهران در مرکز و شمال تهران قرار دارند، اما عمارت ارباب هرمز يکي از معدود بناهاي تاريخي شرق تهران است که در منطقه تهرانپارس واقع شده است.
هرمز آرش معروف به ارباب هرمز يکي از زرتشتيان زاده‌شده در محله خيرآباد يزد بود که در سال 1327 خورشيدي، تهرانپارس فعلي را که حدود 36 ميليون مترمربع مشتمل بر 3 قريه مجيدآباد، مهدي‌آباد و حسين‌آباد بود خريداري کرد.
عمارت فعلي معروف به ارباب هرمز با مساحت تقريبي 900 مترمربع به سبک ترکيبي از معماري سنتي با معماري غربي در 2 طبقه همراه زيرزميني کوچک ابتدا در باغي به وسعت 1 ميليون مترمربع بنا شده بود که در حال حاضر 42 هزار مترمربع از آن باقي‌مانده است.
• نشاني: خيابان تهرانپارس، فلکه چهارم تهرانپارس، پارک پليس، عمارت ارباب هرمز
عمارت مسعوديه
عمارت مسعوديه يکي از بناهاي تاريخي به جا مانده از تهران قديم و دوره قاجار است که از لحاظ معماري و همچنين رويدادهاي تاريخي که در آن اتفاق افتاده، بسيار بااهميت و باارزش است. همه روزه بسياري از گردشگران داخلي و خارجي به اين عمارت مي‌آيند تا از معماري زيباي آن ديدن کنند.
باغ عمارت مسعوديه به دستور مسعودميرزا، ملقب به ظل‌السلطان، فرزند ناصرالدين‌شاه، در سال 1295 قمري، در زميني به وسعت حدود 4 هزار مترمربع، مرکب از بيروني (ديوان‌خانه) و اندروني و ديگر ملحقات بنا شده است.
نام اين عمارت نيز برگرفته از نام مسعودميرزا به مسعوديه شهرت‌يافته و معمار اين بنا استاد شعبان معمارباشي است. مجموعه عمارت مسعوديه شامل 5 عمارت ديوانخانه، سفره‌خانه، حوضخانه، عمارت سيدجوادي، عمارت مشيرالملکي و عمارت سردر، مملو از گچبري، کاشي‌کاري، خطاطي، نقاشي ديواري و به‌طور کلي تزئينات نفيس، تقسيم‌بندي‌هاي فضايي و عملکردهاي متنوع است.
اين مجموعه تاريخي داراي 7 کتيبه است که دو کتيبه در سردر اصلي، يک کتيبه در سردر کالسکه‌رو، دو کتيبه در عمارت ديوانخانه و دو کتيبه نيز در عمارت مشيريه قرار دارد. نخستين کتابخانه و موزه ملي ايران در گوشه‌اي از اين عمارت برپا شدند.
• نشاني: ميدان بهارستان، ضلع جنوب‌غربي، خيابان اکباتان

عمارت عين‌الدوله
عمارت عين‌الدوله يکي از بناهاي تاريخي تهران است که شايد کمتر نامي از آن شنيده باشيد. اين بنا مربوط به اواخر دوره قاجار و اوايل دوره پهلوي اول است و معماري آن هم به سبک معماري دوران قاجار انجام شده است.
مهم‌ترين واقعه‌اي که در اين عمارت رخ داده، برگزاري کنفرانس تهران در زمان جنگ جهاني دوم بوده است.
ساختمان اوليه که متعلق به عين‌الدوله، وزير قاجار بوده، يک عمارت اعياني، ولي ساده ييلاقي در دو طبقه بوده که در طبقه همکف يک شاه‌نشين با سقف آينه‌کاري شده و تزئينات و دو راهرو در 2 طرف آن قرارداشته است.
محوطه باغ 11 هزار و 900 مترمربع است که به شکل مستطيلي شمالي- جنوبي تعيين شده است. باغ 4 در دارد؛ دو ورودي اصلي در سمت شمال و جنوب و دو ورودي فرعي در دو جهت شرق و غرب. در شمالي در اصلي و تشريفاتي مجموعه محسوب مي‌شود. در حال حاضر نگارخانه برگ در عمارت عين‌الدوله داير است.
• نشاني: پاسداران، ميدان هروي، خيابان وفامنش، خيابان جمالي، شماره 17

عمارت کوشک
عمارت کوشک يا خانه «شقاقي» متعلق به «حسين شقاقي» بوده که حدود 80 سال پيش و پس از بازگشت او از آلمان به ايران ساخته شده است.
اين بنا شامل زيرزمين، همکف، طبقه اول و کلاه فرنگي است که به صورت مورب ميان زميني به ابعاد تقريبي 33×49 متر ايجاد شده است. اين بنا متعلق به دوره پهلوي اول و مساحت آن حدود 1550 مترمربع است. عمارت کوشک تقريبا پلان بيضي‌شکل دارد و نماي آن را 4 ايوان زيبا زينت بخشيده است. اين بنا داراي تزئينات ارزشمندي مانند نقاشي ديواري، آينه‌کاري، گچبري و نماي کاشي‌کاري فوق العاده زيبا و ديدني است.
عمارت «کوشک» در 3 طبقه و به شکل کلاه فرنگي بنا شده و داراي 6 اتاق خواب، يک اتاق مطالعه يا دفتر کار، 5 تالار و چند زيرزمين با لوازم و وسايل بهداشتي است.
در حال حاضر در اين بناي تاريخي، جداي از قدمت و زيبايي منحصربه‌فرد معماري، فعاليت‌هاي ديگري هم انجام مي‌گيرد. طبقه اول و زيرزمين اين عمارت زير نظر معاونت صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي است. زيرزمين اين عمارت به دفاتر تشکل‌هاي صنفي و تشکل‌هاي مردم‌نهاد سازمان که به شکل ملي فعاليت مي‌کنند، اختصاص داده شده و طبقه اول به کارگروه‌هاي آموزشي براي آشنا کردن علاقه‌مندان با رشته‌هاي مختلف صنايع دستي تعلق گرفته است.
•نشاني: خيابان فردوسي، خيابان کوشک

انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۴۹۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتک‌کاری وحشتناک در مسابقات لیگ جوانان تهران (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گل‌های دیدنی دنیای فوتبال با ضربات بغل پا (فیلم) روبرتو کارلوس و چالش شکستن تخته سنگ (فیلم) ابراز عشق سرمربی پرسپولیس به دو غذای ایران (فیلم)

دیگر خبرها

  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • کتک‌کاری وحشتناک در مسابقات لیگ جوانان تهران (فیلم)
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند