Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد جامع مسعودیه به اندازه نامش وسیع و پر برنامه است و توانسته جامعیت خوبی در اجرای برنامه‌های مختلف در سطح شهرک مسعودیه تهران داشته باشد.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون‌های مساجد: ساخت شهرک ها بدون درنظر گرفتن مراکز فرهنگی، علمی و ورزشی، امری رایج در کشور است که اتفاقا طی سالیان اخیر نیز شدت گرفته است، موضوعی که اصلا زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در واقع ماجرای شهرک‌ های بدون مراکز مورد نیاز شهروندان گویا هیچ گاه پایانی ندارد. خبرنگار ما پیش از این از شهرک شاهد شهریار گفته بود که چند سال پیش توسط تعاونی مسکن بنیاد شهید تهران ساخته شد اما خبر از مسجد و مراکز تفریحی و خدماتی در آن نبود(شهرک شاهد «مسجد» ندارد؛ http://shabestan.ir/detail/News/579780).

 

در این میان اما، هستند شهرک هایی که بنیانگذارانشان از ابتدا به فکر معنویت، ورزش، تفریح و  در یک کلام، تغذیه روح رو روان ساکنان آن بودند. شهرک مسعودیه تهران یکی از نمونه های برجسته این مورد است که فراوانی مسجد و سایر مراکز دینی و فرهنگی در آن زبانزد است.

 

اولین مسجدی که در این شهرک ساخته شد مسجد جامع مسعودیه نام گرفت و در سال 1358 با حضور حجت ‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود مرعشی نجفی، مدیر کتابخانه و فرزند ارشد ‌آیت ‌الله العظمی سید شهاب ‌الدین مرعشی نجفی گشایش یافت و از همان زمان این مسجد شد پایگاه دین داری و مرجعیت در شهرک مسعودیه.

 

 

 

این مسجد از بدو تاسیس تاکنون تنها یک امام جماعت داشته است: حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین بحری خراسانی. وی متولد اردیبهشت ‌ماه 1327 در شهر قائنات است که پس از موفقیت در تحصیلات ابتدایی در مدارس کلاسیک، وارد حوزه علمیه میرزاجعفر شهر مشهد شد.

 

بحری خراسانی در ادامه برای تحصیل عازم نجف اشرف شد و در کلاس درس آیات استادان نام آشنای این حوزه همچون امام خمینی (ره) و سید محمود حسینی شاهرودی شرکت کرد.

 

برگردیم سراغ مسجد جامع مسعودیه؛ عرق سازندگان این خانه خدا خشک نشده بود که صدام حسین به نمایندگی از دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران به مرزهای جنوبی کشورمان حمله ور شد و به این صورت، نقش آفرینی این مسجد در دفاع هشت ساله ملت ایران، در بوته آزمایش گذاشته شد. به گفته بحری خراسانی کمک های زیادی از سوی اهالی این مسجد و مردم شهرک مسعودیه روانه جبهه ها می شد.

 

مهم ترین سند در اهمیت مسجد جامع مسعودیه در دوره دفاع مقدس، تابلویی است مزین به نام و تصویر زیبای شهدا در حیاط این مسجد. جوانان و میانسالانی که در دفاع از دین، ناموس و میهن از جان گذشتند. اینها رفتند تا دین و قرآن و مسجد بمانند.

 

در همان دوره جنگ تحمیلی بود که اهالی این مسجد تصمیم گرفتند دست به کار شده و با راه اندازی کتابخانه ای به فکر تقویت بنیان های اعتقادی و گسترش دانش عمومی شهروندان شهرک مسعودیه افتادند. این کتابخانه اکنون با دارا بودن هزاران جلد کتاب در موضوعات مختلف همه روزه میزبان اقشار مختلف مردم به ویژه دانش آموزان و دانشجویان است. برگزاری مسابقه کتابخوانی در مناسبت های مختلف از جمله اقدامات این کتابخانه در طول سال است.

 

شهرک مسعودیه در یکی از مناطق جنوب شهر تهران که عمده ساکنان آن درآمد متوسط یا اندکی دارند واقع شده و همین تلنگری شد برای امام جماعت و اعضای هیات امنای مسجد جامع مسعودیه که آستین های همت را برای دستگیری از ایتام و نیازمندان بالا بزنند.

 

کلی شور و مشورت انجام شد تا اینکه سرانجام قرار شد صندوق قرض‌ الحسنه ای تاسیس شود و نامش یادآور ایستادگی و پامردی ملت ستمدیده و مقاوم فلسطین باشد «قدس.» این صندوق در کنار اهدای تسهیلات به عموم مردم، خدمات نقدی و غیر نقدی وسیعی در طول سال به ویژه در ماه مبارک رمضان و روزهای منتهی به عید نوروز و سال جدید خورشیدی به نیازمندان تقدیم می کند تا سفره افطاری و عیدی این افراد پر باشد از بامیه محبت و آجیل مهربانی ایرانیان.

 

از مسجدی با این همه کارهای قشنگ و رنگارنگ انتظار می رود قرآن و کلام اهل بیت (ع) را محور برنامه دهای خود قرار دهد که چنین نیز است به طوری که جلسات تفسیر قرآن و نهج‌البلاغه و کلاس اخلاق شنبه ها، دوشنبه ها و چهارشنبه ها بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء و عمدتا با سخنرانی بحری خراسانی در این مسجد برگزار می شود.

 

این مسجد که پایگاه پیوند ناگسستنی دین و سیاست است همیشه پایگاه حضور و سخنرانی برخی از شخصیت های سیاسی بسیار مشهور کشور بوده است.

 

سخن آخر اینکه مسجد جامع مسعودیه آنقدر فعال است که برای اجرای طرح های مختلف فرهنگی و اجتماعی در این منطقه ار تهران، مسئولان دستگاه های مختلف همیشه از ظرفیت این مسجد و امام جماعت آن استفاده می کنند. برای نمونه چندی پیش که قرار بود جلسه ستاد هماهنگی مراسم تدفین شهدای گمنام در منطقه 15 اجرایی شود از تنها مسجدی که دعوت به عمل آمد مسجد جامع مسعودیه بود.

 

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین زائران اربعین حسینی پیاده روی اربعین کانون های مساجد اربعین ۹۸ مرز بین المللی شلمچه حب الحسین یجمعنا اصفهان شهرک مسعودیه مسجد مسعودیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)/ محدودیت‌ها در قدس اشغالی برای نمازگزاران

درگیری بین جوانان و نیروهای اشغالگر صهیونیست در بامداد روز جمعه در شرق شهر نابلس در شمال کرانه باختری اشغالی در حالی روی داد که آنها در حال تامین امنیت شهرک نشینان برای هجومشان به مقبره حضرت یوسف (ع) به مناسبت عید پسح یهودی بودند.

به گزارش ایسنا، شاهدان عینی گفتند: نیروهای بزرگی از ارتش اشغالگر به منطقه شرقی نابلس هجوم بردند تا از ورود شهرک نشینان به آرامگاه یوسف (ع) محافظت کنند.

آنها تاکید کردند که درگیری بین ده‌ها شهروند و ارتش رخ داد که در آن ارتش از گلوله‌های واقعی و بمب‌های گازی استفاده کرد.

به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، نیروهای اشغالگر به تعدادی از محله‌های شرقی نابلس نیز یورش بردند و قبل از عقب نشینی، خانه‌ها را تفتیش کردند.

خبرنگار الجزیره نیز گفت: ارتش اشغالگر به اردوگاه بلاطه در شهر نابلس یورش برد و خانه‌ای را محاصره کرد.

منابع محلی از زخمی شدن یک جوان فلسطینی در درگیری‌های مسلحانه پس از هجوم به این شهر خبر دادند.

«آرامگاه حضرت یوسف (ع)» در ضلع شرقی نابلس واقع است که تحت کنترل فلسطینیان است و شهرک نشینان ادعا می‌کنند که از زمان اشغال کرانه باختری توسط اسرائیل در سال ۱۹۶۷، این مکان مقدس برای آنها است.

همچنین از سوی دیگر، نیروهای رژیم صهیونیستی با تشدید اقدامات خود در ورودی مسجد الاقصی و شهر قدیمی قدس اشغالی، ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی را در بامداد روز جمعه محدود کردند.

منابع محلی گزارش دادند که نیروهای اشغالگر از ورود ده‌ها جوان بیت المقدس و فلسطینی‌هایی از داخل اراضی اشغال شده در سال ۱۹۴۸ برای اقامه نماز صبح به مسجد الاقصی جلوگیری کردند.

هزاران نمازگزار با وجود محدودیت‌های صهیونیست‌ها توانستند خود را به مسجد الاقصی برسانند و در نمازخانه‌ها و صحن‌های آن نماز صبح را بخوانند و تا نماز جمعه در آنجا بمانند.

ده‌ها مرد و زن تبعیدی مستقر در مسجدالاقصی، علی‌رغم تهدیدها و محدودیت‌های اشغالگران، نماز صبح را در مجاورت مسجد الاقصی و در خیابان‌های شهر قدیمی در نزدیک‌ترین نقطه‌ای که می‌توانستند به جا آوردند.

همزمان با جشن موسوم به «پسح عبری» در چهارمین روز متوالی، نیروهای اشغالگر همچنان شهر اشغالی قدس را به پادگان نظامی تبدیل کرده‌اند.

نیروهای اشغالگر به شدت در شهر قدیمی قدس مستقر شده‌اند و ادعا می‌کنند که جشن‌های شهرک نشینانی را که در روزهای گذشته یورش‌های تحریک آمیز انجام داده‌اند، تامین می‌کنند.

روز پنج شنبه بیش از ۱۶۷۹ شهرک نشین تحت حفاظت شدید امنیتی نیروهای اشغالگر به مسجد الاقصی هجوم بردند و در آنجا مراسم تلمودی برگزار کردند و نیروهای اشغالگر از حضور ساکنان و نمازگزاران در محل جلوگیری کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)/ محدودیت‌ها در قدس اشغالی برای نمازگزاران
  • صد‌ها صهیونیست به مسجدالاقصی یورش بردند
  • یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی برای سومین روز متوالی
  • رئیسی در مسجد جامع «کالپیتی»: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • اشغالگران به مناسبت عید یهودیان حرم ابراهیمی را بستند
  • تعرض ۴۲۰ شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی در دومین روز عید پسح
  • برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان
  • پرداخت ۱۳۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان کردستانی