Web Analytics Made Easy - Statcounter

موزه ایران باستان و عمارت مسعودیه از جاهای دیدنی تهران و از مکان‌های تاریخی محبوب در بین گردشگران است. موزه ملی ایران با دو ساختمان اصلی موزه ایران باستان و دوره اسلامی در باغی بزرگ واقع شده است. عمارت مسعودیه نیز از سازه‌های نوستالژیک قاجاری و با فضایی دنج و دل‌چسب است که در منطقه بهارستان تهران قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب به‌طور مختصر از موزه ایران باستان و عمارت مسعودیه برایتان خواهیم گفت. برای بررسی مفصل این دو جاذبه و دیگر جاهای دیدنی تهران، پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به سایت گردشگری نابرو بزنید تا از جاذبه‌های تماشایی پایتخت بدانید.

با موزه ایران باستان آشنا شوید

موزه ملی ایران در باغی به بزرگی 5500 متر مربع ساخته شده و یکی از جاهای دیدنی تهران محسوب می‌شود. این موزه از دو ساختمان اصلی موزه ایران باستان و موزه اسلامی تشکیل شده است. در موزه ایران باستان آثار تاریخی پیش از اسلام نمایش داده می‌شود. نمای ساختمان موزه ایران باستان، یادآور معماری ساسانی است و ظاهر بیرونی این ساختمان سرخ‌رنگ، همچون داخل آن برایتان جذاب خواهد بود.

به گفته مجله گردشگری نابرو موزه ایران باستان دو طبقه دارد که یکی به بررسی آثار پیش از تاریخ و دیگری به آثار به‌جا مانده از دوران تاریخی می‌پردازد. در طبقه دوم و قسمت پیش از تاریخ می‌توانید روند گذشت زمان را مشاهده کنید. به گفته مجله گردشگری نابرو، می‌توانید ردپای به‌جامانده از دوران پارینه سنگی قدیم، پارینه سنگی میانی، فراپارینه سنگی، نوسنگی بی‌سفال، نوسنگی با سفال و... را در این طبقه مشاهده کنید.

در طبقه اول یا همان بخش دوران تاریخی موزه ایران باستان، آثار تمدن ایرانی را خواهید دید. طبق راهنمایی مجله گردشگری نابرو، آثاری از دوران‌های تاریخی آغاز عیلامی، مفرغ، عصر آهن، هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی در این قسمت از موزه ایران باستان نمایش داده می‌شود. برای بررسی دیگر بخش‌های موزه ایران باستان و آشنایی با ساختمان دوران اسلامی موزه ملی ایران، وارد سایت گردشگری نابرو شوید و عبارت موزه ایران باستان را در میان مطالب این مجله جستجو کنید.

آدرس: میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر

عمارت مسعودیه، اثری تاریخی در جاهای دیدنی تهران

به گفته مجله گردشگری نابرو، تهران نزدیک به 50 مکان دیدنی دارد. عمارت مسعودیه یکی از جاهای دیدنی تهران، میان 50 جاذبه گردشگری شهر است که در محدوده بهارستان قرار دارد. عمارت مسعودیه یادآور تهران قدیم و حال‌وهوای نوستالژیک پایتخت است. به‌محض ورود به باغ این عمارت، آرامشی دوست داشتنی به سراغتان خواهد آمد که تضادی زیبا با خیابان‌های شلوغ تهران در منطقه بهارستان دارد.

عمارت مسعودیه بازمانده از دوران قاجار و مشروطه است و به‌دستور مسعود میرزا فرزند ناصرالدین شاه در تهران بنا شد. سه عمارت تماشایی که با هنر معماری ایرانی مزین شده‌اند در محوطه مجموعه عمارت مسعودیه واقع قرار دارند و پیش روی هرکدام حوض و باغچه‌های گل‌وگیاه دیده می‌شود.

پنجره‌های قدیمی و چوبی، شیشه‌های رنگی، ستون‌های کرم‌رنگ مزین به هنر گچ‌بری، دیوارهای آجری و استفاده از هنر کاشی‌کاری، از ویژگی‌های ظاهری در معماری عمارت مسعودیه است. برای آشنایی بیشتر با جزییات عمارت مسعودیه تهران، از راهنمایی مجله گردشگری نابرو استفاده کنید.

آدرس: خیابان جمهوری، نرسیده به میدان بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان

معرفی جاهای دیدنی تهران در نابرو

فصل بهار و روزهای تعطیل نوروز، فرصت خوبی برای استفاده از خلوتی خیابان‌های پایتخت است. سرسبزی بهار و هوای پاک پایتخت در این فصل، زمان فوق‌العاده‌ای برای ماجراجویی در جاهای دیدنی تهران است.

به گفته مجله گردشگری نابرو، در تهران بیش از 50 مکان دیدنی وجود دارد که شامل جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، تفریحی و طبیعی است. برج میلاد، برج آزادی، کاخ گلستان، کاخ نیاوران، کاخ سعدآباد، بام تهران، پارک ملت، پل طبیعت، دریاچه چیتگر، باغ پرندگان، پارک ساعی و... چند نمونه از جاهای دیدنی تهران هستند و می‌توانند انتخاب خوبی برای گردش روزهای بهاری باشند.

برای آشنایی بیشتر با دیگر جاهای دیدنی تهران، سری به مجله گردشگری نابرو بزنید. نابرو شما را در سفرهای داخلی همراهی خواهد کرد و از جاهای دیدنی شهرها و روستاهای ایران برایتان خواهد گفت. بنابراین پیش از سفر به هر نقطه از ایران، دانستنی‌های مربوط به آن را در مجله گردشگری نابرو بخوانید.

منبع: فردا

کلیدواژه: موزه ایران باستان عمارت مسعودیه رپرتاژ آگهی جاهای دیدنی تهران موزه ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم بزرگداشت حکمت الله ملاصالحی عصر روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

یکی از سخنرانان این مراسم اصغر دادبه، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی بود که به دلیل عدم حضور در جلسه ویدئوی کوتاهی برای این نکوداشت تهیه کرده بود و در بخشی از این مراسم پخش شد.

دادبه گفت: من اندکی فلسفه می‌دانم، او برای شنیدن پیام مام وطن بسیار آماده‌تر از کسانی است که با فلسفه آشنایی ندارند. من با آنکه شیفته شعر هستم اما می‌گویم بی فلسفه هرگز نمی‌توان زیست و در هیچ زمینه‌ای کاری جدید انجام داد.

وی افزود: آشنایی من با ملاصالحی بسیار کهن است و مام میهن ما در بسیاری از دوران‌ها دلش خونین بود و فرزندانش دل خونین او را التیام داده‌اند. یکی از این فرزندان حکمت‌الله ملاصالحی است.

استاد فلسفهٔ اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی سپس ادامه داد: آن همه کوشش برای توضیح تاریخ ایران برای تبیین این معناست که بگوئیم، فلسفه هنر برای چیست و چگونه به امروزمان مدد می‌رساند. به نظر من تخت جمشید، خرد مجسم ایرانی است. روح حکمت ایرانی در تخت جمشید حاضر است. پیام مام میهن به نیکی از سوی حکمت‌الله ملاصالحی شنیده شده است و او به مدد فلسفه باستان‌شناسی را تبیین می‌کند.

دیندار آزاده و با کرامت

محمد رضا زعیم حسینی عضو انجمن علمی باستان شناسی که اجرای این مراسم را هم به عهده داشت در بخش پایانی مراسم گفت: بنده نزدیک به سه دهه است که در فضای غیرآکادمیک با آقای ملاصالحی معاشرت دارم. ایشان آن گونه زیسته که می‌اندیشد و آنگونه می‌اندیشد که زیسته است. متأسفانه در فضای دانشگاهی ما خیلی از دانشگاهی‌ها به حقیقت متعهد نیستند بلکه به نظریه‌ها و روش‌هایشان متعهد هستند. آقای ملاصالحی کسی است که به حقیقت متعهد است وکمتر دانشگاهی‌ ای این چنین است. علاوه بر این نگاه جامع ایشان به ایران خیلی مهم است. از این جهت که نگاه ایشان به ایران یک ویژگی هولوگرامیکی دارد به این معنا که ایران منهای یک اپسیلون، ایران نیست.

وی افزود: کلام آقای ملاصالحی فریاد رسای همه ایران دوستان در برابر حماقت‌هایی است که می‌خواهند ایران را از پا در بیاورند. صدای ایشان فریاد رسای انسان ایرانی برای شرافتمندانه زیستن است. حکمت الله ملاصالحی یک دیندار همراه با آزادی، عدالت و کرامت است.

احساس شرم و علو را توأمان دارم

اما آخرین سخنران این مراسم حکمت الله ملاصالحی، استاد تمام دانشگاه تهران و مدرس مدعو دانشگاه آتن بود. وی در سال ۱۳۹۴ چهارمین نشان دکتر عزت‌الله نگهبان را دریافت کرد.

ملاصالحی در پایان این مراسم ضمن تشکر از حاضرین و سخنرانان گفت: هیچ وقت اندازه الان خجالت نکشیده بودم. من بسیار شرمم شد چون مهترانی در مجلس درباره منِ کهتر سخن گفتند و صفت نیک خودشان را به من نسبت دادند. من حتی در حد یک دانشجوی کوچک هم نیستم. از خانم آموزگار که در محضرشان طلبگی کردم بسیار تشکر می‌کنم. همچنین از آقای دادبه که از دوران دانش آموزی استاد من بودند تشکر می‌کنم، از ایشان هم بسیار چیزها آموختم. صدای آقای صدوقی سها را برای اولین بار در رادیو فرهنگ شنیدم و همیشه دوست داشتم ایشان را ببینم و بعد از دیدارمان از ایشان هم بسیار آموختم. همچنین از آقای رحمتی قرآن و عرفان بسیار و از آقای بهشتی که یک ذهن ریاضی و هندسی دارند بسیار آموختم. بنده بارها خواستم که این مراسم برگزار نشود اما آقای زعیم قبول نکردند و زعامت جلسه را به عهده گرفتند.

وی افزود: حس و کششی در لایه‌های زیرین هستی ما به سوی دوست داشتن و دوست داشته شدن است که هر بار خیزش می‌کند در درون ما چنان حس سروری ایجاد می‌شود که فکر می‌کنیم معنای واقعی زندگی همان لحظه است. بنده زمانی که در یونان درس می‌خواندم متوجه شدم که در فلسفه و حکمت این حس چقدر وسیع است. بنابراین بنده علیرغم همه خجالتی که کشیدم احساس علّو هم می‌کنم.

این باستان‌شناس پیشکسوت در ادامه به موضوع فلسفه هنر و مقوله زیبای شناسی پرداخت و گفت: زیبایی شناسی مقولات زیادی دارد اما زیبایی و جلال دو عنصر اصلی آن هستند. زیبایی یعنی تناسب میان ماده و صورت با معنا و جلال یعنی تقابل میان صورت و معنا. متأسفانه ما نام معماران تخت جمشید را نمی‌دانیم اما می‌دانیم که یکی از شاهکارهای معماری ایران است. چون هر دو مقوله زیبایی، جلال را یکجا دارد. این ظرافت در معماری بارگاه امام رضا هم دیده می‌شود.علاوه بر اینکه، این تقابل و تناسب در موسیقی ایرانی هم وجود دارد.

ملاصالحی بیان کرد: حالا اگر از این منظر به محفلی که امشب برایم برگزار شد نگاه کنیم بهتر می‌توانید متوجه احساس شرم، علّو و شعف بنده شوید.

در پایان این مراسم با حضور همسر ملاصالحی و پیشکسوتان حوزه باستان شناسی، جوایز و یادگاری‌هایی از طرف خانه اندیشمندان علوم انسانی و سایر مراکز و انجمن‌های علمی که در برگزاری این مراسم نقش داشتند به حکمت الله ملاصالحی اهدا شد.

کد خبر 6087873 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • کتک‌کاری وحشتناک در مسابقات لیگ جوانان تهران (فیلم)
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود